Innlegg

Viser innlegg fra januar, 2011

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Bilde
Du trenger (til 3 porsjoner): 400 g kyllingkjøttdeig ½ løk (stor) Olje eller melange til steking Salt og pepper Til sausen: omtrent 25 g melange 2 ts karri litt mel 2 dl melk 3 dl vann Serveres med jasminris og salat. Det passer også fint med raspede gulrøtter. Begynn med å koke risen, den trenger lengst koketid. Lag karrisausen: smelt melange i en gryte, tilsett karri og rør om. Ha i melet mens du rører om. Tilsett melk og vann. Rør hele tiden mens sausen koker opp. La sausen småkoke videre mens du steker kjøttdeigen.    Skjær løken i biter. Brun kjøttet i en stekepanne og la løken surre litt med til slutt, til den er myk. Krydre med salt og pepper etter smak. Smak til sausen med salt og pepper. Hold kjøttet varmt mens du lager salaten – eller lag salaten først.

Sylkes lapskaus

Bilde
Du trenger (3-4 porsjoner): 1-2 koteletter (rester) 2 kjøttpølser 1 lapskausblanding (fra frysedisken) 1 fedd hvitløk Krydder: Oregano, iransk krydderblanding (kan erstattes av løpstikke og diverse andre krydder), Piri Piri (= cayennepepper), 1 laurbærblad, salt og pepper. Rester av poteter (3 stk) og grønnsaker Olivenolje til steking 1 l varmt vann Begynn med å varme 1 l vann i en egen gryte. Skjær kotelettene i biter (ta bort fettet) og brun dem i litt olivenolje i en annen gryte (rør om av og til). Jeg tar også med rester av bein. Skjær opp hvitløksfeddet i bitte små terninger og tilsett. Hvitløken må bare stekes litt, ellers svir den seg. Tilsett den frosne lapskausblandingen og rør om, slik at hvitløken ikke ligger nederst. Ha i krydderet: oregano, litt av den iranske krydderblandingen (jeg vet dessverre ikke hva den inneholder – det er diverse tørkede krydder. Bruk for eksempel løpstikke og andre tørkede urter) og rør om. Stekes til blandingen