Innlegg

Viser innlegg fra februar, 2011

Chili con carne

Bilde
Denne maten passer godt nå om vinteren og er enkel å tilberede. Du trenger ( 4 porsjoner) : 1 rød paprika ½ løk 2 hvitløkfedd 2-3 små tørkede chili (avhengig av størrelse og hvor sterkt du vil ha det, bruk evtl tørkede chiliflak eller chilipulver om du ikke får tak i små tørkede chili) 2 bokser røde bønner (f.eks. salat- og grytebønner) Litt olivenolje 400 g karbonadedeig 1 ts salt ¾ ts spisskum (cumin) ¾ ts oregano 4 ts tomatpuré (godt toppede skjeer) 7 dl varmt vann Persille Skjær/hakk paprika, løk og hvitløk og tørket chili i småbiter. Sett til side. Skyll bønnene i et dørslag, sett til side. Brun karbonadedeigen i olivenolje (i noen minutter, til vannet er kokt inn). Skru ned varmen, ha de hakkede ingrediensene oppi og kok i 10 minutter ved svak varme under lokk (rør av og til). Krydre med salt, spisskum og oregano. Bland tomatpureen i vannet og ha alt oppi gryten, kok opp. Tilsett bønnene og kok i 15 minutter. Tilsett hakket persille til slutt

Sei med dill

Bilde
Denne maten ble jeg inspirert til å lage etter en prat i badstua. En av mennene fortalte at han hadde stekt fiskefilet i ovnen, med dill på. Dette er min versjon. Enkelt - og godt :) Du trenger (2-3 personer): 400 g seifilet (frossen) Olivenolje (til formen) 5 tomater 2 gulrøtter Dill, salt og pepper etter smak Serveres med kokte poteter eller ris. Ha litt olje i bunnen av gratengformen. Legg fisken oppi (tas rett fra pakken, trenger ikke å bli tint), krydre den øverste siden av fisken med dill, salt og pepper etter smak, snu fiskebitene. Skjær tomater i skiver og legg dem oppå fisken. Skrell gulrøttene og skjær dem i staver, legg dem i formen. Krydre alt sammen med dill,  salt og pepper. Hell 2 dl vann over. Stekes i ovnen ved 200 grader (varmluft), i 25 minutter. Snu fiskebitene etter 10-15 minutter. Server med kokte poteter eller ris. Nam-nam ;)

Mors hostete

Bilde
Du får ingen garanti for at det hjelper - men denne teen lager vi her i huset når noen blir forkjølet ;) Du trenger (tørkede urter): litt kamille 1/2 ts fennikel 1/2 ts tymian 3/4 ts anis Fyll på med 3 dl varmt vann (litt under kokepunktet, må ikke koke). La trekke i 10 minutter. Siles og drikkes varmt.