Innlegg

Viser innlegg fra mars, 2011

Blomkål

Bilde
Dette er ikke noe gourmet-innlegg, tvert imot en veldig grunnleggende beskrivelse om hvordan man koker blomkål. Det var min yngste datter som lurte på hvordan jeg laget den gode sausen. Det er fryktelig enkelt: Vask blomkålen. Skjær bort de grønne bladene. Om du vil, kan du skjære dem i biter og koke dem sammen med blomkålen. Jeg skjærer også bort litt av stilken. Alternativt kan du skjære et kryss i den, slik at den blir gjennomkokt. Kok opp litt vann i en kjele. Du trenger ikke mye, blomkålen skal dampes. Putt blomkålen oppi (og evt bladene) og la koke på lav/middels styrke (med lokk) til den er myk - ca 15-20 minutter, sjekk ved å stikke en kjøkkenkniv inn i kålen. Jeg salter som regel sausen, ikke blomkålen. Hell over kokevannet i en annen gryte, hold blomkålen varm. Lag en blanding av maisenna (= maismel) og vann (evt melk) i en beholder og bland godt sammen. Mengden maisenna er avhengig av hvor mye vann du har, prøv deg fram. Rør denne blandingen inn i kokeva