Innlegg

Viser innlegg fra november, 2016

Grønnsaksuppe

Bilde
Det er deilig med en god og varm suppe, når det blir kaldt ute. Her er oppskriften på en grønnsaksuppe. Suppen er laget av rester, i tillegg til ferske grønnsaker. Det er veldig kjekt å spise koteletter med poteter og grønnsaker den ene dagen, og så lage suppe av restene neste dag. Beregn da litt ekstra poteter og kjøtt, så har du nok til begge måltidene. Til 4 personer. Du trenger: Rester av stekte koteletter (bruk også beinrester med kjøtt på) 4 kokte og skrelte poteter 1/4 løk 1 fedd hvitløk 4 gulrøtter (skrelte) 1 aubergin 2 tomater 1 pakke smårettpølser eller annen pølse (kan sløyfes om du har nok kjøtt) Pepper etter smak Salt Piri Piri (chilipulver), litt (smak til) Krydder: Løpstikke (jeg brukte 3 ferske blad; du kan bruke tørket løpstikke og dosere etter behov) Basilikum (strøs over til slutt, mengde etter behov)  Oregano Evt annet krydder som passer (f.eks. andre middelhavskrydder, evt allehånde og laubærblad) Begynn med å skjære auberginen i to på