Eplekake til liten langpanne


I dag fikk jeg kjempegode epler av en nabo. Dette ble det eplekake av :)

Eplekake til liten langpanne ca 26x39 cm

·         Belegg:
o   6 epler (gjerne litt syrlige): skrell eplene og kutt vekk kjernehuset. Skjær eplene i båter og legg i dem vann iblandet litt sitronsaft.

·         Deig:
o   100 g smør: smelt 30 sek i mikrobølgeovn. Rør mykt.
o   2,5 dl sukker: rør sammen med smøret.
o   4 egg: rør inn 1 og 1 egg.
o   300 g hvetemel + 1 ts bakepulver: bland sammen, rør inn avvekslende med melken.
o   1,5 dl melk
Ha deigen i langpannen, legg eplebåtene oppå (som takstein).

·         Topping (bland og strø over):
o   2 ts kanel
o   2 ss sukker
Stekes i ovnen, ca 30 minutter ved 200 grader. La kaken avkjøle litt før du skjærer den opp.

Variant: Samme deigen kan brukes til plommekake. Bruke da 8 dl rensede og halverte plommer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin