Eplekake til liten langpanne
I dag fikk jeg kjempegode epler av en nabo. Dette ble det eplekake av :)
Eplekake til liten langpanne ca 26x39 cm
·
Belegg:
o
6 epler (gjerne litt syrlige): skrell eplene og
kutt vekk kjernehuset. Skjær eplene i båter og legg i dem vann iblandet litt
sitronsaft.
·
Deig:
o
100 g smør: smelt 30 sek i mikrobølgeovn. Rør
mykt.
o
2,5 dl sukker: rør sammen med smøret.
o
4 egg: rør inn 1 og 1 egg.
o
300 g hvetemel + 1 ts bakepulver: bland sammen,
rør inn avvekslende med melken.
o
1,5 dl melk
Ha deigen i langpannen, legg eplebåtene oppå (som takstein).
·
Topping (bland
og strø over):
o
2 ts kanel
o
2 ss sukker
Stekes i ovnen, ca 30 minutter ved 200 grader. La kaken avkjøle
litt før du skjærer den opp.
Variant: Samme
deigen kan brukes til plommekake. Bruke da 8 dl rensede og halverte plommer.
Kommentarer