onsdag 19. januar 2011

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus


Du trenger (til 3 porsjoner):

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • ½ løk (stor)
  • Olje eller melange til steking
  • Salt og pepper

Til sausen:
  • omtrent 25 g melange
  • 2 ts karri
  • litt mel
  • 2 dl melk
  • 3 dl vann

Serveres med jasminris og salat. Det passer også fint med raspede gulrøtter.
Begynn med å koke risen, den trenger lengst koketid.
Lag karrisausen: smelt melange i en gryte, tilsett karri og rør om. Ha i melet mens du rører om. Tilsett melk og vann. Rør hele tiden mens sausen koker opp. La sausen småkoke videre mens du steker kjøttdeigen.  

Skjær løken i biter. Brun kjøttet i en stekepanne og la løken surre litt med til slutt, til den er myk. Krydre med salt og pepper etter smak.

Smak til sausen med salt og pepper.

Hold kjøttet varmt mens du lager salaten – eller lag salaten først.

4 kommentarer:

  1. Mmmm, dette så deilig ut :-) Fetaost i salaten ? Det liker jeg !

    Ønsker deg en fiin kveld !
    Klem, Nostalgia

    SvarSlett
  2. Igjen - ser helt nydelig ut!!
    Den skal jeg prøve - og siden det ikke var så mye melk skal jeg prøve med rismelk isteden og se hvordan det blir. Noen ganger funker det, andre ganger blir det nesten.... katastrofe... :))
    Vet du - driver å lager sånn ukeplan - og da er det så sveisent fint med litt nytt!! Takk for oppskriften og god middag Sylke :))
    Klem Lokki

    SvarSlett
  3. Nostalgia: Fetaost liker jeg kjempegodt, men hører alltid med hos meg :)

    Eva: takk :)

    Lokki: Du kan sikkert kutte ut melken helt og bare bruke vann istedet, det blir bare en litt annen smak. Så flott at du lager ukeplan :)

    SvarSlett