tirsdag 1. november 2016

Grønnsaksuppe


Det er deilig med en god og varm suppe, når det blir kaldt ute. Her er oppskriften på en grønnsaksuppe. Suppen er laget av rester, i tillegg til ferske grønnsaker. Det er veldig kjekt å spise koteletter med poteter og grønnsaker den ene dagen, og så lage suppe av restene neste dag. Beregn da litt ekstra poteter og kjøtt, så har du nok til begge måltidene.

Til 4 personer.

Du trenger:
  • Rester av stekte koteletter (bruk også beinrester med kjøtt på)
  • 4 kokte og skrelte poteter
  • 1/4 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 gulrøtter (skrelte)
  • 1 aubergin
  • 2 tomater
  • 1 pakke smårettpølser eller annen pølse (kan sløyfes om du har nok kjøtt)
  • Pepper etter smak
  • Salt
  • Piri Piri (chilipulver), litt (smak til)
Krydder:
  • Løpstikke (jeg brukte 3 ferske blad; du kan bruke tørket løpstikke og dosere etter behov)
  • Basilikum (strøs over til slutt, mengde etter behov) 
  • Oregano
  • Evt annet krydder som passer (f.eks. andre middelhavskrydder, evt allehånde og laubærblad)

Begynn med å skjære auberginen i to på langs. Strø på salt og la stå mens du skjærer opp de andre ingrediensene. Tørk av med kjøkkenpapir etterpå.

Kok opp vann i en vannkoker.

Brun beinrestene i litt olivenolje en gryte. Skjær restekjøttet i terninger og brun det sammen med det andre. Skjær grønnsakene i biter og putt oppi gryta etterhvert:
Løken, hvitløken, gulrøttene, auberginen, tomatene. Rør om ofte, så det blir stekt jevnt fordelt.
Ha i 1 ts salt, pepper og annet krydder (ikke basilikum ennå, det kommer til slutt). Hell på vann slik at det dekker grønnsakene, og beregn litt ekstra vann for å få plass til potetene og pølsene. Kok opp og la det putre i anslagsvis 10 minutter. Ha i potetene og la putre i 10 min. til (eller mer om ønskelig). Til slutt lar du pølsene trekke i suppen i 10 minutter og krydrer med basilikum. Smak til med pepper, salt og det som måtte passe :)

Suppen smaker også veldig godt neste dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar