Karrikylling med nøtter


Denne retten passer godt som lørdagskos! Men selvfølgelig smaker det alle andre dager også :)



Karrikylling med nøtter
2 porsjoner

Du trenger:

  • 2 kyllingfileter
  • 2 ts karri
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ løk
  • 2 gulrøtter
  • ½ brokkoli
  • 2 tomater
  • ½ ts salt, eller mengde etter smak
  • Pepper
  • Litt piri piri (chilipulver)
  • Fullkornris til to personer
  • Ca 4 spiseskjeer usaltede nøtter (blanding av peanøtter, gresskarfrø og pinjekjerner). Alternativt kan du prøve cashewnøtter og solsikkekjerner.

Skjær kyllingfiletene i biter (kan gjøres i formen som kyllingen selges i, før steking). Ha kyllingen oppi en gryte og brun bitene sammen med 2 ts karri i noen minutter. 

Skjær grønnsakene i biter og ha oppi ettersom de kuttes: løk, hvitløk, gulrøtter og brokkoli. Varmen settes litt ned under stekingen, rør om av og til. Ha tomatene oppi til slutt og krydre med salt, pepper og litt piri piri. Tilsett eventuelt litt vann. Kok videre under lokk og på svak varme, til grønnsakene er passe møre (ca 20-25 minutter).

Rist nøttene i en panne til de har fått litt farge. Strøs over maten ved servering.

Kok risen etter anvisning på pakken og server som tilbehør.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Eplekake til liten langpanne

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin