Bacalao


Bacalao
3 porsjoner

Det er godt med Bacalao! Dette er min variant av retten.Vi pleier å kjøpe tørket klippfisk i pakker på 1 kg, som vi deler opp i 3 porsjoner. Første del bruker vi, de to ubrukte fryses.
NB: Husk å legge klippfisken i vann kvelden før!


Ingredienser:
·         330 tørket klippfisk. Forberedelser kvelden før: Legg klippfisken i en gryte med vann, la den ligge over natt. Skift vann om morgenen (fisken ligger i vann litt mindre enn 1 døgn).
·         1 stor løk
·         3 hvitløkbåter
·         6 middels store poteter
·         1-2 små tørkede chili (om du ikke får slike, kan du bruke en fersk chili)
·         ½ rød paprika (kan sløyfes)
·         1 boks hakkede tomater (390 g)
·         3 godt toppede ts tomatpuré, kokende vann
·         2 laubærblader
·         Pepper (strø over etter smak)
·         Olivenolje

Hell av vannet og la klippfisken ligge som nederste lag i gryta.

Tilbered de øvrige ingrediensene og legg dem lagvis oppi gryta:
Skrell potetene, skjær dem i ½-1cm store skiver.
Skjær løken i 1cm store skiver.
Del hvitløken i to (på tvers).
Skjær chiliene og paprikaen i små biter.
Hell de hakkede tomatene over.
Ha i 3 toppede ts tomatpuré, fordel sammen med de hakkede tomatene.
Stikk laubærbladene nedi og strø pepper over. (Salt trenger du ikke, fisken er salt nok fra før!)
Hell kokende vann over (jeg skyller ut boksen med det), mengden tilsvarer tomatboksens størrelse og litt til, etter behov.
Ringle litt olivenolje over.

  Bildet ble tatt før tomatene helles oppi.

Kok opp og la det småkoke i en time, på lav temperatur. Ikke rør i gryta, bare rist forsiktig av og til, slik at maten ikke svir seg.

Det er godt med rundstykker til!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin