Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus
Du trenger (til 3 porsjoner):
- 400 g kyllingkjøttdeig
- ½ løk (stor)
- Olje eller melange til steking
- Salt og pepper
Til sausen:
- omtrent 25 g melange
- 2 ts karri
- litt mel
- 2 dl melk
- 3 dl vann
Serveres med jasminris og salat. Det passer også fint med raspede gulrøtter.
Begynn med å koke risen, den trenger lengst koketid.
Lag karrisausen: smelt melange i en gryte, tilsett karri og rør om. Ha i melet mens du rører om. Tilsett melk og vann. Rør hele tiden mens sausen koker opp. La sausen småkoke videre mens du steker kjøttdeigen.
Skjær løken i biter. Brun kjøttet i en stekepanne og la løken surre litt med til slutt, til den er myk. Krydre med salt og pepper etter smak.
Smak til sausen med salt og pepper.
Hold kjøttet varmt mens du lager salaten – eller lag salaten først.
Kommentarer
Ønsker deg en fiin kveld !
Klem, Nostalgia
Den skal jeg prøve - og siden det ikke var så mye melk skal jeg prøve med rismelk isteden og se hvordan det blir. Noen ganger funker det, andre ganger blir det nesten.... katastrofe... :))
Vet du - driver å lager sånn ukeplan - og da er det så sveisent fint med litt nytt!! Takk for oppskriften og god middag Sylke :))
Klem Lokki
Eva: takk :)
Lokki: Du kan sikkert kutte ut melken helt og bare bruke vann istedet, det blir bare en litt annen smak. Så flott at du lager ukeplan :)