Chili con carne
Du trenger ( 4 porsjoner):
- 1 rød paprika
- ½ løk
- 2 hvitløkfedd
- 2-3 små tørkede chili (avhengig av størrelse og hvor sterkt du vil ha det, bruk evtl tørkede chiliflak eller chilipulver om du ikke får tak i små tørkede chili)
- 2 bokser røde bønner (f.eks. salat- og grytebønner)
- Litt olivenolje
- 400 g karbonadedeig
- 1 ts salt
- ¾ ts spisskum (cumin)
- ¾ ts oregano
- 4 ts tomatpuré (godt toppede skjeer)
- 7 dl varmt vann
- Persille
Skjær/hakk paprika, løk og hvitløk og tørket chili i småbiter. Sett til side.
Skyll bønnene i et dørslag, sett til side.
Brun karbonadedeigen i olivenolje (i noen minutter, til vannet er kokt inn). Skru ned varmen, ha de hakkede ingrediensene oppi og kok i 10 minutter ved svak varme under lokk (rør av og til).
Krydre med salt, spisskum og oregano. Bland tomatpureen i vannet og ha alt oppi gryten, kok opp. Tilsett bønnene og kok i 15 minutter.
Tilsett hakket persille til slutt og smak til. Er det ikke sterkt nok, kan du bruke chilipulver i tillegg.
Serveres med nystekte rundstykker eller små baguetter.
NB: Små tørkede chilifrukter kan kjøpes i innvandrerbutikker. Skyll hendene godt etter at du har tatt på fruktene, pass på å ikke gni deg i øynene!
Kommentarer
Jeg takker for enda en oppskrift, den skal prøves ut!
... Mmmm... perfekt mat for slike vinter dager!
Og ja - det med chili... det sitter godt i - og sabla lurt å ikke ta seg i øynene - sabla lurt!!
Ha en nydelig helg!
Klem Lokki