torsdag 24. februar 2011

Chili con carne



Denne maten passer godt nå om vinteren og er enkel å tilberede.

Du trenger ( 4 porsjoner):
  • 1 rød paprika
  • ½ løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 2-3 små tørkede chili (avhengig av størrelse og hvor sterkt du vil ha det, bruk evtl tørkede chiliflak eller chilipulver om du ikke får tak i små tørkede chili)
  • 2 bokser røde bønner (f.eks. salat- og grytebønner)
  • Litt olivenolje
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • ¾ ts spisskum (cumin)
  • ¾ ts oregano
  • 4 ts tomatpuré (godt toppede skjeer)
  • 7 dl varmt vann
  • Persille

Skjær/hakk paprika, løk og hvitløk og tørket chili i småbiter. Sett til side.
Skyll bønnene i et dørslag, sett til side.
Brun karbonadedeigen i olivenolje (i noen minutter, til vannet er kokt inn). Skru ned varmen, ha de hakkede ingrediensene oppi og kok i 10 minutter ved svak varme under lokk (rør av og til).
Krydre med salt, spisskum og oregano. Bland tomatpureen i vannet og ha alt oppi gryten, kok opp. Tilsett bønnene og kok i 15 minutter.
Tilsett hakket persille til slutt og smak til. Er det ikke sterkt nok, kan du bruke chilipulver i tillegg.
Serveres med nystekte rundstykker eller små baguetter.

NB: Små tørkede chilifrukter kan kjøpes i innvandrerbutikker. Skyll hendene godt etter at du har tatt på fruktene, pass på å ikke gni deg i øynene!

1 kommentar:

  1. Vet du dette er så bra!! Du lager sånn mat som jeg synes er helt storveies - smeller alt oppi også blir dte perfekt :))
    Jeg takker for enda en oppskrift, den skal prøves ut!
    ... Mmmm... perfekt mat for slike vinter dager!
    Og ja - det med chili... det sitter godt i - og sabla lurt å ikke ta seg i øynene - sabla lurt!!
    Ha en nydelig helg!
    Klem Lokki

    SvarSlett