lørdag 5. februar 2011

Sei med dill


Denne maten ble jeg inspirert til å lage etter en prat i badstua. En av mennene fortalte at han hadde stekt fiskefilet i ovnen, med dill på. Dette er min versjon. Enkelt - og godt :)

Du trenger (2-3 personer):
  • 400 g seifilet (frossen)
  • Olivenolje (til formen)
  • 5 tomater
  • 2 gulrøtter
  • Dill, salt og pepper etter smak
Serveres med kokte poteter eller ris.

Ha litt olje i bunnen av gratengformen. Legg fisken oppi (tas rett fra pakken, trenger ikke å bli tint), krydre den øverste siden av fisken med dill, salt og pepper etter smak, snu fiskebitene. Skjær tomater i skiver og legg dem oppå fisken. Skrell gulrøttene og skjær dem i staver, legg dem i formen. Krydre alt sammen med dill,  salt og pepper. Hell 2 dl vann over.


Stekes i ovnen ved 200 grader (varmluft), i 25 minutter. Snu fiskebitene etter 10-15 minutter. Server med kokte poteter eller ris. Nam-nam ;)

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Jeg kan godt lide dine enkle opskrifter, der er lige til at gå til.

    SvarSlett
  2. Nei ikke visste jeg at menn i bastu hadde slikt å bidra med - så moro da!
    Og bare så det er sagt - har hatt Sylkes Lapskaus til middag idag - SABLA god!!
    Takk igjen for oppskriften - og du, den hosteteen din - noteres ned den også!!
    Takk for at du deler!!
    Varm klem far Lokki

    SvarSlett