mandag 16. mai 2011

Ta-hva-du-har-pasta


Det kan være kjekt å improvisere maten ut fra det som finnes i kjøleskapet. Jeg har laget denne retten tidligere, men ikke tatt bilder. I dag benyttet jeg anledningen både til å ta bilder og skrive opp hva jeg gjorde, slik at jeg (og kanskje noen andre) kan lage dette en annen gang ;)

Jeg har brukt følgende ingrdienser (til 3 personer):
Svenske kjøttboller (halv pakke)
1/2 agurk
3 gulrøtter
1/2 løk
6-7 tomater
1/2 paprika
2 dl vann + 2-3 teskjeer tomatpuré
Olje til steking
Krydder: salt, pepper, tørket basilikum og persille (fersk om du har)
Tilbehør: pasta (penne), fullkorn


Skjær opp alt i biter på forhånd.  


Bruk wok eller gryte:
Ha i litt olje til steking. Begynn med gulrøttene og agurken. Stekes i omtrent 5 minutter. Ha i løken, la den surre med litt. Tilsett tomatene og vannet med tomatpureen, sett på lokk. La trekke i noen minutter. Tilsett paprika og kjøttboller. Småkokes til grønnsakene har ønsket konsistens. (Jeg brukte omtrent 15-20 minutter i alt, grønnsakene hadde fortsatt litt tyggemotstand, det var godt).


Krydre med salt, pepper, basilikum og persille.

Pastaen kokes etter anvisning på pakken og tilsettes til slutt.


Her er det mange variasjonsmuligheter. Ta det du har :)

3 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut ! Jeg liker også å ta utgangspunktet i hva som er i kjøleskapet :-)

    wokmat er supert :-)

    Ønsker deg en fiiin 17. mai !
    Klem*

    SvarSlett
  2. Det ser både nemt og lækkert ud :) Godt med ny inspiration.

    SvarSlett
  3. Slikt liker jeg!!
    Også med mye grønnsaker - nam!
    Takk igjen for inspirasjon og oppskrift, lettvint og godt!!
    Må du ha en fin uke!
    Varm klem fra Lokki

    SvarSlett