Wok med svinekjøtt og sukkererter


Denne maten ble improvisert i dag fordi ingen hadde lyst på det vi egentlig hadde planlagt :) Men dette gikk ned på høykant! Det gjorde seg godt med de sprø sukkerertene sammen med det andre.

Du trenger (3 personer):
400-500 g svinekjøtt i strimler
1/2 løk
Kokte poteter (8-10, avhengig av størrelsen) i terninger (bruk gjerne rester)
1 pose sukkererter
Salt
Pepper
1 fedd hvitløk
Fersk gressløk eller annet krydder
Olivenolje til steking
Wokpanne


Begynn med å marinere kjøttet:
Hakk hvitløksfeddet og ha det sammen med litt olivenolje og 1 ts salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt. Sett i kjøleskapet.

Ha litt olivenolje i woken. Rør ofte mens du steker. Hakk løken og stek den litt i woken til den skifter farge (blir litt gjennomsiktig). Ta den ut igjen.

Gjør det samme med sukkerertene, de skal fortsatt være sprø. Ta dem ut igjen.

Brun kjøttet i woken, det tar litt lengre tid (5-10 minutter? Glemte å ta tiden - bare sjekk at kjøttet er gjennomstekt.) Ta det ut igjen.


Stek potetene noen minutter til de er litt brune. Smak til med salt og pepper.

Tilsett de andre ingrediensene: først kjøttet og løken, stek litt til. (Pass på at hvitløken ikke blir svidd.) Til slutt has sukkerertene i.


Tilsett fersk gressløk om du har. Det er ekstra godt!

Kommentarer

Igjen - dette ser nydelig ut!
Så enkelt og godt!!
Jeg takker igjen for oppskriften og kommer til å prøve den ut! Liker alt som er lettvint jeg vet du, lettvint og godt da :))
Smakelig uke Sylke!!
Varm klem fra Lokki
Bech Babe sa…
ser ut som tapas

Populære innlegg fra denne bloggen

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin

Blomkål

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus