søndag 8. mai 2011

Wok med svinekjøtt og sukkererter


Denne maten ble improvisert i dag fordi ingen hadde lyst på det vi egentlig hadde planlagt :) Men dette gikk ned på høykant! Det gjorde seg godt med de sprø sukkerertene sammen med det andre.

Du trenger (3 personer):
400-500 g svinekjøtt i strimler
1/2 løk
Kokte poteter (8-10, avhengig av størrelsen) i terninger (bruk gjerne rester)
1 pose sukkererter
Salt
Pepper
1 fedd hvitløk
Fersk gressløk eller annet krydder
Olivenolje til steking
Wokpanne


Begynn med å marinere kjøttet:
Hakk hvitløksfeddet og ha det sammen med litt olivenolje og 1 ts salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt. Sett i kjøleskapet.

Ha litt olivenolje i woken. Rør ofte mens du steker. Hakk løken og stek den litt i woken til den skifter farge (blir litt gjennomsiktig). Ta den ut igjen.

Gjør det samme med sukkerertene, de skal fortsatt være sprø. Ta dem ut igjen.

Brun kjøttet i woken, det tar litt lengre tid (5-10 minutter? Glemte å ta tiden - bare sjekk at kjøttet er gjennomstekt.) Ta det ut igjen.


Stek potetene noen minutter til de er litt brune. Smak til med salt og pepper.

Tilsett de andre ingrediensene: først kjøttet og løken, stek litt til. (Pass på at hvitløken ikke blir svidd.) Til slutt has sukkerertene i.


Tilsett fersk gressløk om du har. Det er ekstra godt!

2 kommentarer:

  1. Igjen - dette ser nydelig ut!
    Så enkelt og godt!!
    Jeg takker igjen for oppskriften og kommer til å prøve den ut! Liker alt som er lettvint jeg vet du, lettvint og godt da :))
    Smakelig uke Sylke!!
    Varm klem fra Lokki

    SvarSlett