lørdag 1. oktober 2011

Karrisuppe med kyllingfilet


Denne suppen ble inspirert av Frøken IJ’s kyllingsuppe. Jeg har laget min egen variant, kuttet ut buljongterningen (jeg prøver å unngå kunstige tilsetningsstoffer der jeg kan), og byttet ut noen av de andre ingrediensene. Dessuten lager jeg alt i en gryte. Slik er min fremgangsmåte:
Du trenger (2 personer):
·         2 kyllingfileter
·         Litt olivenolje til steking
·         2 gulrøtter
·         ¼ løk (stor)
·         1 fedd hvitløk
·         2 ts karri
·         1 ts salt
·         Pepper etter smak
·         6 dl vann
·         2 dl melk (kan erstattes av vann om du ikke tåler melk)
·         Løpstikke (noen blader, men ikke for mye, smaken er sterk)
Suppen serveres med ris.



Skjær kyllingfiletene i mindre biter, stek dem i litt olivenolje i en gryte under omrøring. Mens kjøttet stekes (rør innimellom), skjærer du gulrøttene i terninger, hakker løken og hvitløken.  Når kjøttet er brunt, tilsetter du løken, hvitløken og gulrøttene. Tilsett krydderet og hell på vann og melk. Ha i løpstikken, jeg brukte 3 mindre blader (tørket fra egen avling). Bladene kokes med og tas ut før suppen serveres. Kok opp suppen og la småkoke i 20 minutter. Smak evtl til med mer salt og pepper.
Server med ris (jeg brukte jasminris). Kjempegodt! :)


4 kommentarer:

  1. Kylling med Karrismak er bare så godt ! Her blir det wok med kylling og karri idag :-)

    Ønsker deg en fiiin kveld
    Klem*

    SvarSlett
  2. Så bra at du ble inspirert. Kjenner jeg ble inspirert tilbake, så kanskje jeg må lage en slags kyllinggryte en dag.. :) Og så må jeg nok kikke litt mer på oppskiftene nedover her.

    SvarSlett
  3. Så makaløst god ut! Og at den kan lages melkefri også - sabla fint!
    Legger til denne i oppskriftsamlingen - takk for at du deler!
    God Middag min venn - varm klem fra Lokki

    SvarSlett
  4. Denne må jeg prøve. Høres ut til at den kan falle i smak her i huset også.

    SvarSlett