Karrisuppe med kyllingfilet
Denne suppen ble inspirert av Frøken IJ’s kyllingsuppe. Jeg har laget min egen variant, kuttet ut buljongterningen (jeg prøver å unngå kunstige tilsetningsstoffer der jeg kan), og byttet ut noen av de andre ingrediensene. Dessuten lager jeg alt i en gryte. Slik er min fremgangsmåte:
· 2 kyllingfileter
· Litt olivenolje til steking
· 2 gulrøtter
· ¼ løk (stor)
· 1 fedd hvitløk
· 2 ts karri
· 1 ts salt
· Pepper etter smak
· 6 dl vann
· 2 dl melk (kan erstattes av vann om du ikke tåler melk)
· Løpstikke (noen blader, men ikke for mye, smaken er sterk)
Suppen serveres med ris.
Skjær kyllingfiletene i mindre biter, stek dem i litt olivenolje i en gryte under omrøring. Mens kjøttet stekes (rør innimellom), skjærer du gulrøttene i terninger, hakker løken og hvitløken. Når kjøttet er brunt, tilsetter du løken, hvitløken og gulrøttene. Tilsett krydderet og hell på vann og melk. Ha i løpstikken, jeg brukte 3 mindre blader (tørket fra egen avling). Bladene kokes med og tas ut før suppen serveres. Kok opp suppen og la småkoke i 20 minutter. Smak evtl til med mer salt og pepper.
Server med ris (jeg brukte jasminris). Kjempegodt! :)
Kommentarer
Ønsker deg en fiiin kveld
Klem*
Legger til denne i oppskriftsamlingen - takk for at du deler!
God Middag min venn - varm klem fra Lokki