mandag 9. februar 2015

En slags moussaka


Ikke verdens beste bilde, men slik går det når man spiser maten først og så tar bilde av restene... Denne oppskriften er inspirert av en rett min mor laget da jeg var barn, og av Ingrid Espelid. Her er min vri - derfor kaller jeg det "en slags moussaka"! Jeg håper jeg fikk med alt av ingredienser, siden maten ble litt improvisert... Den ble i alle fall knallgod!


En slags moussaka (3 personer)
1 aubergine
2 hvitløkfedd
½ løk
400 g karbonadedeig
5 litt store på forhånd kokte poteter
Litt salt til auberginen
Omtrent ½ ts salt til kjøttsausen
Litt persille
Litt basilikum
Pepper etter smak
3 ts tomatpuré
2 ss mel
Litt melk
Til steking: olivenolje

Vask auberginen, skjær av stilken og skjær auberginen i skiver (omtrent 1 cm brede). Legg skivene på en tallerken og dryss over litt salt på begge sider. La stå i omtrent 10 minutter, tørk av med tørkepapir. (Enda enklere: skjær auberginen i to halvdeler på langs; dryss over salt, la stå og tørk av; skjær skiver etterpå!)

I mellomtiden skjærer du løken og hvitløken i biter og steker dem i olje i en stekepanne til de blir myke. Ta dem ut igjen.

Potetene skrelles og skjæres i biter. Legg dem nederst i en smurt gratengform.

Stek aubergineskivene i olje til de har fått farge. Ta dem ut og fordel dem oppå potetskivene i formen.

Stek karbonadedeigen. Når den får farge, har du løk og hvitløk oppi stekepannen igjen. Krydre med omtrent ½ ts salt, litt persille, basilikum og pepper (smak alt til siden). Ha i litt vann og 3 ts tomatpuré og kok i noen minutter på middels temperatur. 

Hell 2 ss mel på kjøttblandingen, rør om. Ha i litt melk (eller vann om du heller vil det) mens du rører, til det blir passe konsistens. Når sausen er ferdig, tar du stekepannen av kokeplaten og rører et (på forhånd sammenvispet) egg inn i sausen.

Hell kjøttsausen i gratengformen, oppå auberginen, fordel jevnt. Legg osteskiver på toppen (eller kavringstrø om du ikke liker ost).

Stekes i 30 minutter i stekeovnen ved 225 grader (reguler evt ned til 200 etter 15 min så det ikke blir brent).

Håper det smaker :)
 

2 kommentarer:

  1. Det lyder både lækkert og nemt. Jeg må vist have "en slags moussaka" snart ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar, Eva! Håper jeg hører hvordan det går når du har laget denne, og om maten falt i smak :)

      Slett