Gryte med bønner og aubergine




Gryte med bønner og aubergine
3-4 porsjoner
  • 250 g kjøttdeig
  • 1 aubergine
  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 tørkede små røde chili, avhengig av størrelsen. Alternativer: Chiliflak eller chilipulver etter smak.
  • 4 ferdig kokte poteter (gjerne rester)
  • 3-4 tomater
  • 380 g røde bønner (hermetiske)
  • 1 ts salt
  • ½ - 1 ts tørket rosmarin
  • Pepper etter smak
  • 5 dl varmt vann (vannkoker)
  • 2 ss tomatpuré
  • Pepper etter smak
  • Olivenolje til steking


Brun kjøttdeigen i litt olivenolje i en gryte mens du skjærer grønnsakene i terninger (eller skjær grønnsakene på forhånd).
Ha dem opp i gryta og brun videre sammen med kjøttdeigen i følgende rekkefølge:
Aubergine, gulrot, paprika, hvitløk og chili, poteter, tomater og bønner. Ha i salt, rosmarin og pepper. Tilsett vann og tomatpuré og kok på lav varme i 25 minutter. Smak til på slutten.

Håper det smaker!

Kommentarer

Eva sa…
Det lyder lækkert. Jeg elsker auberginer, og det er sltid dejligt med nye opskrifter, hvor de kan bruges.
Takk, Eva! Retten ble godt mottatt her hjemme ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Blomkål

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus