lørdag 21. mai 2016

Gryte med bønner og aubergine




Gryte med bønner og aubergine
3-4 porsjoner
  • 250 g kjøttdeig
  • 1 aubergine
  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 tørkede små røde chili, avhengig av størrelsen. Alternativer: Chiliflak eller chilipulver etter smak.
  • 4 ferdig kokte poteter (gjerne rester)
  • 3-4 tomater
  • 380 g røde bønner (hermetiske)
  • 1 ts salt
  • ½ - 1 ts tørket rosmarin
  • Pepper etter smak
  • 5 dl varmt vann (vannkoker)
  • 2 ss tomatpuré
  • Pepper etter smak
  • Olivenolje til steking


Brun kjøttdeigen i litt olivenolje i en gryte mens du skjærer grønnsakene i terninger (eller skjær grønnsakene på forhånd).
Ha dem opp i gryta og brun videre sammen med kjøttdeigen i følgende rekkefølge:
Aubergine, gulrot, paprika, hvitløk og chili, poteter, tomater og bønner. Ha i salt, rosmarin og pepper. Tilsett vann og tomatpuré og kok på lav varme i 25 minutter. Smak til på slutten.

Håper det smaker!

2 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert. Jeg elsker auberginer, og det er sltid dejligt med nye opskrifter, hvor de kan bruges.

    SvarSlett
  2. Takk, Eva! Retten ble godt mottatt her hjemme ;)

    SvarSlett