Stekte poteter med kjøtt og blomkål (restemat)
Jeg hadde to kokte poteter i kjøleskapet og to ferdig stekte koteletter
etter gårsdagens middag. Mens planen for dagen egentlig var å lage speilegg med
blomkål, endte jeg opp med å bruke restene til denne middagen. Den ble så
vellykket at jeg noterer den her:
2 porsjoner
Du trenger:
- 2 kokte poteter
- 3 rå poteter
- Kjøttrester, ferdig stekt (2 svinekoteletter eller annet kjøtt)
- 1 liten blomkål
- 2 store tomater
- Gressløk (fersk)
Krydder – litt av alt, etter smak:
- Salt
- Pepper
- Merian
- Basilikum
- «Chili-eksplosion» (ferdig blanding)
Start med å skrelle de rå potetene og skjær dem i tynne skiver. Stekes
i panna i olivenolje mens du kutter opp resten – skru ned varmen underveis:
Skrell de kokte potetene og skjær i skiver. Ha dem oppi panna når de rå
potetene er brune og stek videre.
Kok samtidig opp vann i en gryte og ha blomkålen (vasket og skåret i buketter)
oppi.
Skjær kjøttet i terninger, putt det oppi panna.
Skjær tomatene i store biter, putt dem oppi panna.
Når blomkålen er ferdig kokt (kjenn etter om den er passe myk): bruk
litt av blomkålvannet i panna med potetene/kjøttet/tomatene og la det fordampe. Stek litt til.
Salt blomkålen lett.
Smak til potet/kjøtt/tomatblandingen med litt salt, pepper, merian, basilikum
og «chili-eksplosion» eller annen chili. Strø oppskåret gressløk over til slutt
(bruk gjerne saks). Jeg brukte også noen av gressløkblomstene i maten. Server
sammen med blomkålen.
Jeg har ikke oppgitt steketid, det finner du ut av når du lager maten - det er bare å se på konsistensen og stoppe når du er fornøyd ;)
Kommentarer