mandag 30. mai 2016

Stekte poteter med kjøtt og blomkål (restemat)




Jeg hadde to kokte poteter i kjøleskapet og to ferdig stekte koteletter etter gårsdagens middag. Mens planen for dagen egentlig var å lage speilegg med blomkål, endte jeg opp med å bruke restene til denne middagen. Den ble så vellykket at jeg noterer den her:

2 porsjoner

Du trenger:

  • 2 kokte poteter
  • 3 rå poteter
  • Kjøttrester, ferdig stekt (2 svinekoteletter eller annet kjøtt)
  • 1 liten blomkål
  • 2 store tomater
  • Gressløk (fersk)

 Krydder – litt av alt, etter smak:

  • Salt
  • Pepper
  • Merian
  • Basilikum
  • «Chili-eksplosion» (ferdig blanding)

Start med å skrelle de rå potetene og skjær dem i tynne skiver. Stekes i panna i olivenolje mens du kutter opp resten – skru ned varmen underveis: 

Skrell de kokte potetene og skjær i skiver. Ha dem oppi panna når de rå potetene er brune og stek videre.

Kok samtidig opp vann i en gryte og ha blomkålen (vasket og skåret i buketter) oppi.

Skjær kjøttet i terninger, putt det oppi panna. 

Skjær tomatene i store biter, putt dem oppi panna.

Når blomkålen er ferdig kokt (kjenn etter om den er passe myk): bruk litt av blomkålvannet i panna med potetene/kjøttet/tomatene og la det fordampe. Stek litt til.

Salt blomkålen lett.

Smak til potet/kjøtt/tomatblandingen med litt salt, pepper, merian, basilikum og «chili-eksplosion» eller annen chili. Strø oppskåret gressløk over til slutt (bruk gjerne saks). Jeg brukte også noen av gressløkblomstene i maten. Server sammen med blomkålen.

Jeg har ikke oppgitt steketid, det finner du ut av når du lager maten - det er bare å se på konsistensen og stoppe når du er fornøyd ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar