Kylling med mais


Dagens middag ble til fordi yngstejenta ønsket seg kjøtt som skulle være saftig, ikke "tørrstekt".

Dermed ble dagens improvisasjon slik:

Til 3 personer brukte jeg følgende:
4 kyllingfileter
1/2 løk
4 tomater
1 liten boks mais
en liten skvett vann (kanskje 1 dl?)
Krydre med: salt, pepper, paprika
Bind sausen med maisenna (rørt ut i litt vann)

Server med pommes frites (eller ris) og salat.


Skjær kjøttet og tomatene i biter, hakk løken. Brun halvparten av kjøttet i woken, ta det ut og stek resten. Stek det bare i noen minutter, kjøttet skal fortsatt være lyst. Ha så alt kjøttet tilbake i woken, tilsett løken og stek den myk (går raskt), tilsett tomatene. Krydre med salt, pepper og paprika etter smak. Ha i en skvett vann og la alt trekke ved svak varme under lokk, i 15 minutter.

Bind til slutt sausen med maisenna som er rørt ut i litt vann. (Mengde etter følelse.) Kok såvidt opp og ta woken av kokeplaten.

Pommes frites: stekes i ovnen. Server kyllingen med salat.

Maten falt i smak :)

Kommentarer

Nostalgia sa…
Dette hadde nok mine jenter likt også :-) Du er flink til å improvisere !

Ønsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia
Igjen - helt etter min smak!
Lettvint og den improviserte stilen! Sannelig har vi prøvd mange av dine middagsretter :) - og gode er de!!
Igjen tak for oppskriften!
Varm klem fra Lokki

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Eplekake til liten langpanne

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin