Plommer i bøtter og spann


Det lille plommetreet vårt har vært utrolig produktivt i år. Halvparten av plommene har jeg skåret opp - tatt ut steinen - og frosset. Men det er jo litt av en jobb når man har rundt 10 kg plommer... Så jeg delte jobben opp for å få mest mulig unna fort og greit:

Jeg samlet plommer i 2 store dørslag. 2,5 kg av dette (veid med steiner) ble satt til side for koking av syltetøy. Jeg begynte å legge noen plommer i bunnen av en stor gryte og rørte hele tiden mens de ble varmet opp på høy, så middels temperatur. Etter hvert trakk de saft, og da helte jeg resten av plommene som var beregnet til syltetøy, oppi gryten. Lokket ble satt på og varmen skrudd ned (middels til lav temperatur, de skal ikke svi seg). Plommene fikk småkoke i 40 minutter, med litt omrøring innimellom.Mens plommene stod og kokte nesten helt for seg selv, hadde jeg tid til å ta ut steinene på resten av plommene. De ble puttet i plastposer og frosset (500 g i hver pose). Den ene kvelden fikk jeg 4 kg, den andre 4,5 kg frosne plommer - det ble da litt :)

Tilbake til gryten: etter at plommene hadde kokt i 40 minutter, tok jeg gryten bort fra platen. Nå gjaldt det å fiske opp steinene - med hullsleiv eller annet redskap. 


Så rørte jeg 1 kg syltesukker (med pektin) sammen med plommene og kokte det hele opp igjen, det fikk koke i 2-3 minutter.


Det hele ble fylt i plastbeholdere og avkjølt i kaldt vann. Ferdig :)


Forresten, syltetøyet blir også frosset!

Kommentarer

Nostalgia sa…
Så heldig du er ! jeg vet ikke helt hva som har skjedd her, men vi hadde TO plommer :-/
Godt de har plommer på butikken også :-) Plommesyltetøy er jo bare så deilig !

Ønsker deg en iiin helg !
Klem, Nostalgia
Nydelig!!!
vet du, jeg fikk noen epler på treet her, sånn type tell på en hånd antallet...
Og da bråkokte jeg det opp, med litt julekrydderier og noen hvite jordbær - tenkte det vil smake god i noen bakelser sånn nærmere desember :)
Og siden det var så lite var det unnagjort på null komma niks - veldig moro å få til litt slikt altså!
Kos deg med plommene :)
Varm klem fra Lokki
Unknown sa…
Så lurt! Jeg får en bøtte plommer i morgen, da skal jeg gjøre det samme!
Takk for hyggelig kommentar! Lykke til med plommene dine :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Eplekake til liten langpanne

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin