søndag 28. august 2011

Fylt paprika


Dette er en matrett som ikke trenger mye forberedelse, og den står og passer seg selv mens du venter :)

Du trenger (til 2 personer, men om du kjøper en paprika ekstra, holder det til 3):
400 g karbonadedeig
2 paprika (røde eller grønne, det gir litt forskjellig smak)
1 liten løk (eller 1/2 stor)
1 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2-1 ts pepper (etter smak)
litt sennep (kan sløyfes)
1 egg
litt mel
4 tomater (eller flere)
ris
litt maisenna

Skjær hull i toppen av paprikaene og ta ut kjernene og det hvite på innsiden.

Rør sammen karbonadedeigen med en gaffel: først løken, hvitløken, krydderet og kjøttet. Tilsett egget og bland det i. Ha i litt mel så deigen blir fastere, rør sammen med gaffel, så med hendene. Fyll paprikaene med blandingen. Har du noe til overs, lager du små kjøttboller av resten.


Skjær opp tomatene, ha dem i en gryte og tilsett vann slik at tomatene blir dekket, kok opp. Sett paprikaene i gryten, sammen med kjøttbollene, og legg på lokk. Dette skal småkoke ved lav til middels temperatur i omtrent 45 minutter.


Kok ris i en annen gryte. 

Ta ut paprikaene og kjøttbollene etter endt koketid, rør sammen litt maisena med vann (eller melk) og bland det i sausen, kok såvidt opp. Nå er maten klar :)

1 kommentar:

  1. Lettvint og godt, fargerikt og grønt - eller rødt da , men godt med paprika!
    Takk igjen Sylke for alle disse lettvinte oppskriftene, det er så gøy med litt "ny" mat - for en blir litt matlei i blant... MEN nå er ny ideer her - sveisent flotte greier altså! Ja Takk Takk!!
    Varm klem fra Lokki

    SvarSlett