mandag 15. august 2011

Kaiserschmarrn - søtt og godt


«Kaiserschmarrn» har sin opprinnelse i Sørtyskland og Østerrike. Spises som hovedrett eller dessert.

Du trenger (til 3-4 personer):

Til deigen:
  • 4 egg
  • 4 dl melk
  • 4 dl mel
  • 1 klype salt
  • 1 ts sukker
  • Litt smør (ca 20 g) og litt til steking

Til serveringen:
  • Sukker til å strø på
  • Fruktcocktail eller annen frukt
Lag en vanlig pannekakerøre av ingrediensene. Ved å piske eggehvitene på forhånd, får du en luftigere røre. Jeg pleier å ta det enkelt og har hele egget oppi. Smelt smøret og hell det oppi røren til slutt, det skal ikke være for varmt.


Smelt litt fett i 2 stekepanner og hell pannekakerøren oppi. Stek til det blir gyllent på den ene siden og det begynner å størkne på oversiden. Snu og stek videre på den andre siden (ikke for lenge).
Ta to stekespader og del pannekakene i små biter.  

Fortsett å steke bitene til de har fått litt mer farge. De er gode når de er litt sprø utenpå. J


Strø sukker over.  Server gjerne fruktcocktail ved siden av.

3 kommentarer:

  1. Den ret har jeg aldrig hørt om før. Men det lyder lige som noget for min søde tand:)

    SvarSlett
  2. Mmmm... Dette er nok noko eg kan lage her i heimen, for så å verta dagens helt ;) Super oppskrift som eg skal lagre, og kanhende bruke til turmat også :)

    SvarSlett
  3. Jeg er sabla glad i pannekaker og har funnet en fin oppskrift som funker med mitt glutenfrie mel og rismelk - skal se om det funker på denne oppskriften også! Og at de bitene blir litt sprø - du milde altså, sånt kan toppe min "gourmetgane" altså! Mmmmm
    Takk igjen for oppskrift :)
    Fine dager til deg min venn!
    Klem Lokki

    SvarSlett