Paprikakylling
Du trenger:
- Wokpanne (teflon)
- 4 kyllingfileter
- 2 dl mel
- 2 ss paprikapulver
- ½-1 ts cayennepepper (avhengig av hvor sterkt du vil ha det)
- 1 ts salt
- Nymalt svart pepper
- ½ løk
- 1 kyllingbuljongterning + 7 dl varmt vann
- Evtl. litt melk
- Jasminris
- Raps- eller solsikkeolje til steking
Bland mel, paprikapulver, cayennepepper, salt og svart pepper i en skål.
Skjær kyllingfiletene i passende biter og vend dem i melet. (Det enkleste er å blande dem med melet i skålen og senere legge dem i pannen bit for bit.)
Løken stekes i stekepannen i litt olje til den er myk. Legg den på en tallerk.
Stek kyllingbitene i flere omganger (alt får ikke plass på en gang), pass på at melet ikke svir seg. Kjøttet skal være stekt på utsiden.
Ha løken opp i woken igjen, tilsett resten av melblandingen. Ha i buljongen, rør mens du koker opp maten.
La koke på lav temperatur (med lokk) i ca 30 minutter. Rør regelmessig. Ha i mer vann underveis om sausen blir for tykk. Tilsett evtl. litt melk mot slutten for å få en mildere smak.
Serveres med jasminris.
Kommentarer