lørdag 18. desember 2010

Tomatris med svinekjøtt


Denne retten er hurtig å lage, den er ferdig i løpet av en halvtime.

Du trenger (4 porsjoner):
  • 600 g strimlet svinekjøtt
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt
  • Pepper (mengde etter smak)
  • Vann (mengde etter behov, se forklaring nedenfor)
  • Olivenolje
  • 5 ts tomatpuré (tilsvarer en halv boks, omtrent 70 g puré). Tomatpureen kan erstattes av hakkede tomater.
  • Ris (hurtigris, 10 minutter koketid)

Tilbehør:
  • Salat
  • Fetaost
  • Tsatsiki
Stek kjøttet i noen minutter i litt olivenolje (i en gryte) til fargen på kjøttet forandrer seg. Tilsett hvitløk, oregano, salt og pepper og stek litt til.


Ha i risen. Hell vannet over slik at det dekker risen og kjøttet (se bildet nedenfor). Tilsett tomatpureen.

Fyll evtl. på mer vann etter hvert om det trengs. 



La maten småkoke i omtrent 20 minutter på lav temperatur til risen er myk. Smak evtl. til med mer salt og pepper.
Server med salat, fetaost og tsatsiki.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar