Kaiserschmarrn - søtt og godt
«Kaiserschmarrn» har sin opprinnelse i Sørtyskland og Østerrike. Spises som hovedrett eller dessert.
Du trenger (til 3-4 personer):
Til deigen:
- 4 egg
- 4 dl melk
- 4 dl mel
- 1 klype salt
- 1 ts sukker
- Litt smør (ca 20 g) og litt til steking
Til serveringen:
- Sukker til å strø på
- Fruktcocktail eller annen frukt
Lag en vanlig pannekakerøre av ingrediensene. Ved å piske eggehvitene på forhånd, får du en luftigere røre. Jeg pleier å ta det enkelt og har hele egget oppi. Smelt smøret og hell det oppi røren til slutt, det skal ikke være for varmt.
Smelt litt fett i 2 stekepanner og hell pannekakerøren oppi. Stek til det blir gyllent på den ene siden og det begynner å størkne på oversiden. Snu og stek videre på den andre siden (ikke for lenge).
Ta to stekespader og del pannekakene i små biter.
Fortsett å steke bitene til de har fått litt mer farge. De er gode når de er litt sprø utenpå. J
Strø sukker over. Server gjerne fruktcocktail ved siden av.
Kommentarer
Takk igjen for oppskrift :)
Fine dager til deg min venn!
Klem Lokki