Potetpannekaker


Her kan du bruke poteter du har til overs. Det blir luftige pannekaker som kan spises som hovedrett eller dessert.

Du trenger (4 porsjoner):
3 egg
3-4 poteter (kokt dagen før)
½ eple (kan sløyfes)
5 dl melk
En klype salt
Litt mel (omtrent 6-7 toppede spiseskjeer)
Fett til steking

Serveres med :
Fruktcocktail og sukker.

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Plommene has oppi en bolle, eggehvitene piskes stiv i en annen bolle. Sett eggehvitene til side.



Rasp poteter, ha dem oppi bollen sammen med eggeplommene, rør sammen. Gjør det samme med eplet (skrelles på forhånd). Det blir en deigaktig masse.




Tilsett melken og rør til alt blander seg godt. Ha i en klype salt. Bland i litt mel til røren får ønsket konsistens (litt tyktflytende).
Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt, bruk en slikkepott eller en skje.



Potetpannekakene stekes i stekpannen til de er gylne. Server med sukker (eller sløyf sukkeret) og fruktcocktail.




Alternativ:
Bruk hele egget uten å dele det på forhånd, da blir pannekakene mer kompakte og mindre luftige.

Kommentarer

Nostalgia sa…
Så spennede med ny blogg ! dette så deilig ut. Flott måte å bruke rester på !

Ønsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia
quies sa…
Gratulerer med ny blogg.
Fine bilder og god forklaring gjør det lett å følge oppskriften.

Skikkelig god idè dette.

Ha en flott kveld!
Nei du makaløse - SÅ flott Sylke!!
Gratulerer med denne flotte bloggen og det er klart jeg vil følge deg her!! Åååååå inspirasjon så det rykker i smaksansene!! ...Mmmmm..... hva du kan :))
Varm klem fra Lokki

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Eplekake til liten langpanne

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin